MAAS- EN ROERBODE 1970 of 1971
TERUG

En in de herberg werd gelachen

Gewiekste Köpenick zet Maasniel onder het bier

Rekord-rondjes met ongedekte cheques

Zondagmiddag bezocht Theo S., die zich inmiddels de titel van hoofdinkoper had aangemeten, de voetbalwedstrijd SVVM Belfeldia. Met een cheque kocht hij de halve voorraad consumptiebonnen op en trakteerde gul Tamboerkorps St. Urbanus bracht hem daarop een klinkende serenade, waarop de "hoofdinkoper" de schutterij een tent beloofde. Ook de voetbalvereniging kreeg iets in het vooruitzicht gesteld: Johan Cruyf zou bij SVVM komen aftrappen want de "hoofdinkoper" was bestuurslid van Feijenoord en hij kon zoiets spelenderwijs arrangeren. In het café Smits; kreeg de gulle handelsman een serenade gebracht door de Philharmonie, kompleet met een pakkende toespraak door de president. Extra voor de hoge gast. die de complete Phil prompt een diner beloofde, repeteerde een tiental musici buiten de zaak vlug het bekende lied ,.Hand in hand kameraden" dat nadien ook gespeeld werd. 's Zondagsavonds zag de "hoofd-inkoper" die daadwerkelijk door z'n broek heen was nog kans om zijn labiele garderobe enigermate op peil te brengen door middel van 2 pantalons. 2 overhemden en 2 dassen, die hij bij een Maasniel textielhuis kocht.

De man, die in twee dagen tijd Maasniel knap in beroering had gebracht, liep tegen de lamp, doordat hij zich in een café had laten ontvallen, dat hij zijn gulle gastgever Hotel Füsers met f500,- zou beboeten wijl deze ..een ander merk bier" tapte.

Dit leidde eerst tot samenspraak en vervolgens tot algehele bezinning bij de kasteleins Füsers en Metsemakers. De “hoofdinkoper” werd in zijn hotelkamer gelokt en daar duchtig aan de tand gevoeld. Toen de politie er bij kwam ging hij glorieus door de mand. Inmiddels is de halve Maasnielse horecastand op het politiebureau geweest om de schade op te geven. De onrechtmatig verkregen broek heeft de man ter plekke moeten uittrekken. De Maasnielse kasteleins hebben het gebeurde sportief opgevat hetgeen geen wonder was, want gisteren gonsde bet in alle cafés van de verhalen over “het goede heertje" en diens onwaarschijnlijke mildheid, hetgeen op zijn beurt leidde tot een topscore In de dagomzet, maar nu een die niet met valse cheques betaald werd. Alleen is het voor gisterenavond besteld, grandioze diner voor 8 personen niet door gegaan, omdat de hoofdinkoper toen al een kleine 20 uur in de kast zat!

(Van onze verslagevers)

ROERMOND, 1 sept. - De 27jarige Rotterdamse heftruckchauffeur Theo S. heeft het afgelopen weekend tussen Rotterdam, 's Hertogenbosch en Maasniel een Köpenickade opgevoerd waar de directie van een belangrijke bierbrouwerij in-'s Hertogenbosch, bijna alle Maasnielse kasteleins en een niet te schatten aantal inwoners van Maasniel – de laatste overigens met laaiend plezier – in.getippeld.zijn. In Maasniel heeft de heftruck chauffeur zich laten fêteren als een groot-mogol van de industrie. Voor al de gulheid en de hartelijkheid, die hem hier ten deel viel, revancheerde hij zich met sloten bier, die hij afrekende met cheques die achteraf allemaal ongedekt bleken te zijn. Rondjes van f 185,-, f 145,-, f 160,- en zelfs van f 300,- waren beslist geen uitzondering. Tegenover zoveel gulheid liet Maasniel zich niet onbetuigd.

OOK EEN VAK....:

"HOOFD-INKOPER"

Het verhaal van de fantasierijke chauffeur begint in Rotterdam waar deze zich donderdag_bij de directie van de Bossche brouwerij telefonisch aandiende als "inkoper bier en limonade" van een van Nederlands best gereputeerde coöperaties. Als zodanig zou hij graag een willekeurige bedrijfsexcursie naar de brouwerij bijwonen.

Dat kon vrijdag j.l. zoals men hem bij de brouwerij mededeelde. Op die dag zouden de vaste klanten van het bekende café Metsemakers uit Maasniel een bezoek aan de brouwerij brengen.

Het Maasnielse gezelschap ontmoette hier de pseudo-inkoper, die omringd werd door echte brouwerij directeuren en die hier met égards behandeld werd. Aan het einde van de Maasnielse excursie wilde "inkoper" met de klanten van café Metsemakers naar Limburg reizen. want daar moest hij toch zijn voor een bezoek aan de Limburgse coöperaties. Op dat moment wist men in de Maasnielse bus al niet meer zo precies of men met een coöperatiecrack of met een top functionaris van de brouwerij te maken had maar de gastvrijheid en.de hartelijkheid waren daar niet minder om. Op dat moment barste dan ook de Köpenickade los, die half Maasniel twee dagen lang in grote beroering en behoorlijk onder het gerstenat zou brengen. In Hotel Füsershof kreeg de man de knapste kamer aangeboden en het lekkerste eten voorgezet. Toen begon de rondgang van café naar café en overal stroomde het bier bij liters tegen betaling met cheques. Het wisselgeld, ook al liep dat in een orde van f 40,- tot f 50,-, zou de "volgende dag" wel opgehaald worden.